WSV Inter Nos succesvol in de competitie van de Rotterdamse Schaakbond.

 

Op 28 november speelde het team van WSV Inter Nos een uitwedstrijd tegen Hendrik Ido Ambacht 1, een wedstrijd die met 4,5 tegen 3,5 nipt gewonnen werd. Deze derde overwinning op rij zorgt ervoor dat WSV Inter Nos aan kop gaat in Klasse 2A van de Rotterdamse Schaakbond. Voorts werd donderdag 30 november in het Anne Frank Centrum de 13e ronde van de Interne Competitie gespeeld waarin 5 partijen van de tweede ronde van de Interne Bekercompetitie waren opgenomen.

Wim van der Hoek hield de partij tegen Ton van Nieukerke lang in evenwicht maar tijdnood leidde tot een kleine onnauwkeurigheid die wit tenslotte de das omdeed en Ton een plek in de kwartfinale van de Interne Bekercompetitie bezorgde. Dit gold ook voor Ruud Bosch die al snel een pionnetje won tegen Nico Dannis gevolgd door een dubbelschaak van wit wat voor zwart stukverlies betekende waarna deze opgaf.

Bert van der Knaap bereikte remise tegen Kees Jan Kraan waarna een barragepartij gespeeld moest worden. Door deze te winnen plaatste ook Bert zich voor de kwartfinale. Ook Eduard Philipse bereikte remise tegen Jan Breedijk die echter in de barrage een sterke en winnende aanval opzette die hem een plek in de kwartfinale opleverde.

Matthijs Groen offerde materiaal in de opening tegen Wim Hennink maar kreeg niet de verwachte compensatie en verloor waardoor ook Wim de kwartfinale bereikte.

Derek Zuurmond zette een mooie aanval op tegen Wim Mulder die niet de juiste verdediging vond en daardoor te veel materiaal verloor waardoor de nederlaag onontkoombaar werd.

Maarten van der Vegt viel onstuimig aan tegen Govert van Klaveren, een aanval die echter niet doorsloeg. Toen zwart daarna de witte rokade kon verhinderen keerden de kansen en kwam Govert als winnaar uit de strijd.

Hans van Woudenberg en Tjalling Sybesma toonden iets te weinig vechtlust om tot meer dan remise te komen terwijl Teun Brouwer wel dapper aanviel tegen Guy Luder maar daarbij de dekking zo verwaarloosde dat stukverlies zwart aan de zege hielp.

Daan Sonneveld stond Jaap van der Heiden een vork toe die zwart stuk- en partijwinst opleverde en Albert Prins deed tegen Jan van Gulik de zet die hij nu net niet moest doen en ging mat.

 

 

Jaap van der Heiden